LäsMer

Njut av den bästa designen och funktionerna i kombination.

Att tänka på för den som önskar hyra en lägenhet

Som medlem i föreningen har du möjlighet att flytta in i en av våra 84 vackra, bekväma och modernt anpassade seniorlägenheter. Lägenheterna varierar i storlek från 2 rum och kök på 54 m2 till 4 rum och kök på 104 m2. Lägenheterna är kooperativa hyresrätter vilket innebär att insats och hyra bestäms av den kooperativa hyresrättsföreningen. Upplåtelseavgifterna varierar beroende på lägenhetens placering, och hyrorna av ytan på lägenheten. Föreningen drivs utan vinstintresse och insatsen återbetalas om du flyttar. Dock reduceras denna utbetalning om hyresgästen förorsakat sådant slitage som inte anses som normalt.

Någon egenlig kölista till lägenheterna existerar inte. Dock utgör datum för inbetalad medlemsavgift en viktig faktor vid styrelsens val av hyresgäst till ledigförklarad lägenhet. Vid nämda val tas också hänsyn till medlemmens möjlighet att bidra till föreningens verksamhet såsom styrelsearbete och volontärarbete vid olika föreningsaktiviteter.

Valet av hyresgäst sker inom den grupp som deltagit i visning av lägenheten och skriftligen anmält sig som sökande. I snitt kan det vara cirka sju intressenter per visad lägenhet.